Ik las ergens dat het psychologisch helpt bij mensen met zelfbeklag en dat is ook eerder Saturnus/Venus  of Saturnus/Maan. Met andere woorden: weegbree lijkt een Saturnus/Maan- achtige werking te hebben vaak bij Mars-achtige situaties, maar tegelijkertijd geeft het ook weerbaarheid en Mars kracht. Er blijft niets anders over dan er Saturnus/Maan/Mars van te maken. Weegbree kan ook ingezet worden bij dislocatie van de botten, bij jicht in de handen en voeten, het helpt ontstekingen en zwellingen en de pijn die daarbij ontstaat. Weegbree kun je  ook inwendig gebruiken, doe ongeveer 30 gram in ca 400 cl kokend water en gebruik het een paar keer per dag. Zowel de thee als het blad zijn bloedstelpend van aard (de thee helpt dan ook bij een te overvloedige menstruatie, ik zou vanwege de signatuur leer dan inderdaad het blad  van de grote weegbree gebruiken, dat meer op de maan lijkt). .

weegbree zalf Als een spin of worm je bijt, zegt ze verder, moet je onmiddellijk wrijven met het sap van een blad weegbreeblad en je bent onmiddellijk genezen.

Het heeft 7 nerven en dat kan eventueel ook met Saturnus te maken hebben. . En uitgesproken mooi is het plantje nou ook weer niet. Het kan er ongelooflijk goed tegen als er op getrapt wordt, het staat vaak langs de weg (wegbree eigenlijk:-) en dankt zijn ontstaan aan de cultivatie van de grond door mensen. Het plantje verscheen pas 4000 jaar geleden op aarde. Klaarblijkelijk noemden de Indianen de weegbree de voetstap der blanke mensen, omdat dit verdik plantje overal verscheen in Amerika waar de europeanen gekomen waren. En daar dankt het zijn naam, Plantago voetzool, aan. Qua voeding geeft weegbree spierkracht, energie, ondernemingslust en werkkracht: Mars! . Alles wat prikt, snijdt en steekt vertegenwoordigt ook mars, en het grote gehalte van Vitamine c versterkt de weerstand en houdt aanvallers. Ik heb van weegbree wel eens pannekoekjes gebakken: ze omhuld met pannekoekmeel, staat geloof ik in de boeken van Mellie uyldert, het is heel smakelijk! . maar anders doe je het in de sla. Het kruid heeft een afkoelende (en antisceptische) werking bij koortsachtige mars-situaties en een drogende (slijmoplossende en bloedstelpende) werking.

weegbree zalf

Smalle weegbree (Plantago lanceolata.)


Leg er een gekneusd vers weegbree blad. De smalle en hertshoornweegbree kunnen als vervanging dienen voor de grote en ruige weegbree, ze zijn alle gelijksoortig in hun werking. Culpeper laat weegbree onder Venus vallen, maar zegt er meteen bij dat het het hoofd geneest vanwege zijn antipathie met meenemen Mars en dat er geen Mars achtige ziekte is die weegbree niet geneest. . (Bij hoofdpijn kun je weegbree over kind je slapen wrijven tot het sap er uit komt). De smalle weegbree (volgende afbeelding) lijkt duidelijk meer op Mars met zijn puntige bladeren, en de grote meer op de maan met haar ronde grote bladeren. De ronde weegbree is dus duidelijk de meer vrouwelijke kant (Maan) en de smalle de meer mannelijke kant (Mars) gezien hun vormen. Maar het blad is behoorlijk taai en dat doet aan Saturnus denken.

De gezonde eigenschappen van weegbree


Kamille en de weegbree ) tot een zalf. Weegbree, zalf 60 ml 7,50 10 ml 2,95. Weegbree, olie (roller) 10 ml 3,75 nieuw! Verkrijgbaar bij gezondheidswinkel de goudtsjeblom te burgum en biologische. Weegbree is een alom voorkomend plantje dat erg gezond. Ook kun je er hoestsiroop en zalf van maken ter bevordering van je huid. Weegbree-zalf : 100 ml weegbree -olie 12 gram bijenwas schoon bakje/potje.

weegbree zalf

Hoewel de meeste van ons deze zalf jaren lang hebben. Lavendel, weegbree bladeren) 4 eetlepels bijenwas 2 tl toverhazelaar 15 druppels lavendel of tea tree. Het mooie is dat deze plant overal staat en iedereen die de weegbree nodig heeft kan ze plukken zonder er veel moeite voor. als crème of zalf bij lactose bloedende. Van oudsher is Smalle weegbree gebruikt voor de ontstekingsremmende werking. Het kruid is bloedstelpend en desinfecterend, daarnaast werken de slijmstoffen in de plant verzachtend en de bitterstoffen hebben juist een opwekkende werking. Medicinale olie is eenvoudig en goedkoop zelf thuis te bereiden.

De olie kan gebruikt worden voor massages, ze kan dienen als oliebasis voor etherische oliën, je kunt ze gebruiken in plaats van lotions, maar ze kunnen ook worden gebruikt als basisolie voor crèmes en zalven. Ingrediëntenlijst cosmetica officieel inci. 200 ml kokosolie, verse weegbree (Plantago lanceolata verse vogelmuur (Stellaria media). Recepten en het gebruik van smalle weegbree, tot in de herfst kunnen we de overblijvende smalle weegbree (Plantago lanceolata) zien bloeien. Zalf kan je aanbrengen op wonden, brandwonden en aambeien. Je kan het sap gebruiken als betmiddel bij ontstekingen.

Weegbree, smalle en brede doovi

8 Gram gedroogde bijbel weegbree ; 6 Gram gedroogd sint-janskruid;. In deze zalf zit geen water verwerkt, dus die kun je weken tot maanden probleemloos bewaren. Wanneer verwerkt en omgezet in een lotion of zalf kan weegbree worden toegepast op aambeien om de sterk bloedstroom te stoppen. Je kunt van weegbree het makkelijkste een zalf maken. Verwarm daarvoor de gezeefde olie au bain Marie en voeg per 2 dl olie 25 gram bijenwas toe. Weegbree, plantago lanceolata foto: de aar van de smalle weegbree met bloempjes. Dit onkruid is én van de meest krachtige geneesmiddelen van de natuur!

weegbree zalf

10 health Benefits of, aloe vera

Uiteraard kan deze ook gebruikt worden verslapte bij de gevoelige huid van volwassenen.

Een hele goede blessure zalf. Jan zalf, bij zonnebrand, brandwonden, schaafwonden, (droog) eczeem, luieruitslag, tepelkloven, doorlig plekken, ter voorkoming van littekens (bijvoorbeeld zwangerschapsstriemen het verwijderen van splinters (wat zalf op een klein kompres doen en dit losjes aanbrengen op de splinter, binnen een paar uur natriumbicarbonaat is de splinter eruit zonder pijn. Weegbree zalf, helpt erg goed bij jeuk van insectenbeten. Bij steken van insecten, brandnetel en kwallen. . Bloedstelpend, weefsel herstellend en desinfecterend bij snij en schaafwonden. Hiervoor is gebruik gemaakt van het kruid Stinkende gouwe. Helpt bij wratten, waterwratten, likdoorns, eksterogen, eeltknobbels. Baby billen zalf, speciaal voor de tere huid van baby's is er in deze zalf een combinatie gemaakt van Kamille en goudsbloem.

12 Things you didn't Know about

Brandnetel zalf, reinigend, uittrekkend en helend. Bij jeuk, vuile huid, puisten en zweren, droog eczeem, netelroos, oefeningen acne, psoriasis en brandwonden. Duizendblad zalf, bij spataders, aambeien, winter- handen en voeten, open been, couperose en bij allerlei bloedingen en verwondingen is het loedstelpend. Goudsbloem zalf, zuiverend en helend. Bij ontstekingen, schaaf- en brandwonden, zweren, galbulten, steen- puisten, eczeem, abcessen, berg en droge huiduitslag; ook bij psoriasis en chronische huidaandoeningen. Kamille zalf, kalmerend en is pijnstillend. Helpt bij slecht helende wonden, eczeem en ontstoken huid. Smeerwortel zalf, vermindert zwellingen, pijnstillend en helend. Bij spier- en zenuwpijn, fantoompijn, bloeduitstortingen, verstuikingen, builen en vochtophopingen, reumatische aandoeningen, artrose, jicht, ischias en hernia. .

Weegbree zalf
Rated 4/5 based on 666 reviews