Geldige uitnodiging (eventueel via russia travel te regelen). Mensen die in Rusland zijn geboren of voor 1991 in een van de landen van de voormalige sovjet Unie moeten extra documenten aanleveren. Het gaat om een afstandsverklaring van de russische nationaliteit of een ander document waaruit blijkt dat u niet in het bezit bent van de russische nationaliteit. Let er op dat het consulaat naar aanvullende documenten kan vragen en de procedure op het consulaat hierdoor langer kan duren. Als u geen officiële afstandsverklaring van de nationaliteit kunt laten zien, moet u dit formulier invullen: Extra formulier voor ex-ussr burgers, de kosten voor een toeristenvisum bestaan uit drie onderdelen: Kosten van de uitnodiging, u kunt alleen een toeristenvisum aanvragen op basis van een uitnodiging. Boekt u uw hotel bij ons, dan verzorgen wij gratis uw uitnodiging; boekt u uw hotel zelf maar heeft u assistentie nodig bij het verzorgen van uw uitnodiging, dan kunnen wij u helpen om binnen 24 uur uw uitnodiging te verkrijgen. De kosten hiervoor bedragen 45,00 (verblijf van 15 dagen) of 60,00 (verblijf van 30 dagen). Voor het aanvragen van een toeristenvisum brengt het Russische consulaat kosten in rekening.

reis- of ziektekostenverzekering. Let op: het is absoluut noodzakelijk dat er in uw polis expliciet wordt vermeld dat de verzekering in Rusland of wereldwijd geldig. Desgewenst kunt u bij Russia travel een geschikte verzekering afsluiten.

De normale procedure op het consulaat duurt 6 werkdagen, spoedprocedure duurt 4 werkdagen. Voor meer informatie over de spoedprocedure, neemt u contact met ons. Na aankomst in Rusland moet u uw visum laten registreren. De registratie wordt verzorgd door de receptie van uw hotel of door de uitnodigende instantie. Soms wordt hier een klein bedrag voor in rekening gebracht. Voor de aanvraag van een toeristenvisum hebt u de volgende documenten nodig: Uw paspoort. Let op: uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na afloop van de geldigheidsduur van het visum dat u wilt aanvragen. Bovendien moeten er in het paspoort nog 2 lege paginas naast elkaar beschikbaar zijn. Het volledig (online) ingevulde en uitgeprinte aanvraagformulier. Dit kunt u vinden op px ( wachtwoord: russiatravel1 ).

Individuele groepsreis, moskou en Sint

rusland

Voor Rusland geldt een visumplicht. Wat voor soort visum u nodig hebt is afhankelijk van het doel van uw reis. Gaat u in Rusland op vakantie en verblijft u in een hotel, dan vraagt u een toeristenvisum aan. Gaat u op zakenreis, dan kunt u een zakenvisum aanvragen. Bestaat er bovendien een privé visum. Op een toeristenvisum mag u rusland slechts eenmaal inreizen. Russia travel verzorgt een toeristisch uitnodiging met een verblijfsduur van 15 dagen.

Individuele groepsreis, moskou en Sint-Petersburg, 8 dagen


De wegen zijn in een constante staat van absoluut verval. Plaatsaanduidingen zijn enkel in het Russisch, als ze al aanwezig zijn. Ongevallen zijn dagelijkse kost op elke weg van enig belang en zelfs als je zonder ongelukken op je bestemming raakt, is parkeren zo goed als onmogelijk. Russische bestuurders kijken niet op van een deukje meer of minder in een wagen en snijden je de pas af wanneer ze de kans zien. Voor een doorwinterd Russisch bestuurder is afstand houden een verspilling van plaats. Wie toch iets overkomt en het ongeluk heeft in contact te komen met de wegpolitie, kan een papierwinkel in het Russisch verwachten, met bovendien de nodige corruptie in het systeem ingebouwd. Als je toch absoluut met de auto moskou binnen wilt, parkeer je best zo snel mogelijk op een veilige plaats, bij je hotel bijvoorbeeld, en ga je verder met de metro. Die is op elk moment van elke dag hoe dan ook sneller dan de wagen. Per bus bewerken je kan met de bus naar Rusland gaan via duitsland en Wit-Rusland maar het duurt ongeveer anderhalve tot twee dagen voor je in Moskou bent.

kosten visum moskou

Moskou is ook de beginplaats van de Trans-Siberische spoorlijn. Per auto zwanger bewerken moskou is per auto ongeveer 2500 km vanaf Rotterdam of Antwerpen, waarbij gerekend moet worden op slechtere wegen naarmate u verder richting het afvallen oosten rijdt. Ook is als bij de trein een doorreisvisum nodig voor Wit-Rusland, als je daardoor reist. Rusland staat vaak niet op de groene kaart, dat betekent dat je aan de grens een verzekering moet afsluiten. De prijs ligt tussen de 50 en 100 euro, vaak kun je wel onderhandelen over de prijs.

Verzekeringen die wel Ruslanddekking hebben zijn bijvoorbeeld Univé, scheelt weer gezeur aan de grens. Het is beter dit vooraf te regelen. Rijden in Moskou is een extreem gevaarlijke onderneming en moet ten stelligste aan iedereen worden afgeraden. Het wegensysteem in Moskou was nooit ontworpen voor het explosief groeiende aantal auto's dat het nu te verwerken krijgt. Wegmarkering komt weinig voor, zeker op wegen met 6 rijvakken in elke richting. Parkeren op het eerste rijvak van zelfs een grote autoweg is een gewoonte geworden, want er is een chronisch gebrek aan parkeerplaatsen.

Moskou en Sint-Petersburg, 12 dagen Rusland

Amsterdam, centraal (20:08 uur) via, utrecht en, arnhem naar Warschau (aankomst 10:52 uur waar het rijtuig voor Moskou gecombineerd wordt met rijtuigen uit andere richtingen. Deze trein komt de volgende ochtend om 10:59 uur aan in Moskou. Houd er rekening mee dat deze trein door. Wit-Rusland reist kortademig en dat er een Wit-Russisch transitvisum nodig is om te kunnen doorreizen, bovenop een Russisch visum. Met de nodige overstappen is de kortste alternatieve treinroute via warschau en kiev naar Moskou. Deze rit neemt een dag (24 uur) langer in beslag, je bent dus drie nachten onderweg. Voor oekraïne hebben inwoners van de eu geen visum meer nodig, wat alvast die kosten uitspaart. Treintickets boeken met aankomst of vertrek in kiev is zeer moeilijk als je je buiten oekraïne bevindt en moeten ofwel via een plaatselijk contact of via een reisagentschap op voorhand geregeld worden.

kosten visum moskou

15 tips om je bloeddruk

De treinreis met AeroExpress-treinen kost ongeveer 400 roebel per persoon. De metro nemen met veel bagage doe je liefst buiten de spitsuren, want in de spits is de metro een enorm drukke bedoening en hebben de pendelaars niet veel begrip voor mensen die veel plaats opeisen met koffers en tassen. Probeer taxi's te vermijden tenzij je ze kan delen in groep of tenzij je in staat bent in het Russisch te onderhandelen over de prijs. Zorg ervoor dat je gebruikmaakt van officiële taxi's als het even kan. Per trein bewerken, vanuit, nederland is Moskou te bereiken met de euroNight 347 "Jan kiepura". Deze trein heeft een slaaprijtuig met bestemming Moskou. Dagelijks vertrekt de trein van.

Via de iphone waardoor je precies kunt nagaan waar je bent en welke lijnen je moet nemen om ergens te komen. Per vliegtuig bewerken, er zijn drie belangrijke vliegvelden in de regio moskou. Sheremetyevo is de grootste luchthaven en bevindt zich ten noorden van de stad. Ten zuiden bevindt zich de luchthaven van Domodedovo, die stilaan meer populair wordt voor internationaal luchtverkeer. De luchthaven van Vnukovo in het westen wordt gebruikt verbruik door Russische maatschappijen en enkele low-cost luchtvaartmaatschappijen. Let wel op: als je met het vliegtuig naar Rusland komt en daar moet wachten om over te stappen heb je een transitvisum nodig, anders kan je in het ergste geval teruggestuurd worden naar het land van herkomst. Van en naar de luchthavens reizen gebeurt best per trein. Dit is de meest betrouwbare vorm van transport, gezien de wegen van Moskou berucht zijn omwille van de vele opstoppingen en files. De aeroExpress-treinen brengen je naar een van de treinstations in Moskou (Belorusskiy vokzal vanaf Sheremetyevo, paveletskiy vokzal vanaf Domodedovo, kievskiy vokzal vanaf Vnukovo vanwaar je verder kan met de metro.

10 cocktailtips voor je cocktailparty

Moskou, geografie, regio, provincie, oppervlakte.081 km km, bevolking. Bevolkingsdichtheid.126.424 (census 2002).367,6 inw./km, overige info, postcode, sint-Basiliuskathedraal. Moskou is een grote stad onderverdeeld in meer district- of buurtartikelen, die lijsten over sightseeing, restaurants, nachtleven en slaapgelegenheden bevatten — overweeg om ze allemaal of slechts een gedeelte af te drukken. Inhoud, als je het Cyrillische alfabet niet kent dan zul je niet veel begrijpen van de opschriften in Moskou. Op het vliegveld zie je nog wel eens een bordje exit maar op het moment dat je buiten staat zie je alleen nog Cyrillische letters. Het alfabet kennen is al een hele vooruitgang want dan ben je ineens in staat verschrikkelijk veel woorden te lezen havermout en te begrijpen zoals metro, apotheek, supermarkt, hotel, etage, etc. In de metro is het zeker handig iets van het Cyrillisch te kennen maar er zijn ook toepassingen voor.

Kosten visum moskou
Rated 4/5 based on 800 reviews